Beschrijving

Gouden 10 euro 2009 Proof munt: Manhattan tientje

In 2009 werd het 400-jarige jubileum gevierd van de Nederlandse aankomst op Manhattan, een historische gebeurtenis die de oprichting van Nieuw Amsterdam inluidde. Ter ere van deze mijlpaal sloeg de Koninklijke Nederlandse Munt het speciale Gouden Tientje Manhattan. Deze unieke munt heeft een gewicht van 6,72 gram en is vervaardigd uit 90% puur goud. Dit resulteert in een netto goudgewicht van 6,048 gram puur goud (0,21 troy ounce). Het Gouden Tientje Manhattan 2009 is van topkwaliteit (Proof) en wordt geleverd in de originele verpakking, wat de waarde en verzamelbaarheid ervan verhoogt.

Historische Betekenis van Nieuw Amsterdam op Manhattan

De oprichting van Nieuw Amsterdam op Manhattan markeert een cruciaal moment in de geschiedenis van zowel Nederland als de Verenigde Staten. In 1609 arriveerde de Nederlandse ontdekkingsreiziger Henry Hudson, in dienst van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, op het eiland dat later Manhattan zou worden genoemd. Dit leidde tot de vestiging van Nieuw Amsterdam in 1624, een nederzetting die uiteindelijk zou uitgroeien tot het huidige New York City. Het Gouden Tientje Manhattan 2009 herdenkt deze belangrijke historische gebeurtenis en benadrukt de blijvende banden tussen Nederland en New York.

Verzamelaarswaarde en Levering van het Gouden Tientje Manhattan

Het Gouden Tientje Manhattan 2009 is niet alleen een eerbetoon aan een belangrijk historisch moment, maar ook een waardevolle aanvulling op elke muntenverzameling. Met zijn hoge zuiverheid en een oplage van 6.500 stuks is deze munt een gewilde verzamelobject. De Koninklijke Nederlandse Munt heeft gezorgd voor een topkwaliteit afwerking, en de munt wordt geleverd in de originele verpakking, wat de authenticiteit en esthetische waarde verzekert. Voor verzamelaars biedt dit gouden tientje een unieke kans om een stukje geschiedenis in handen te hebben, dat zowel cultureel als economisch van belang is

Levering

Deze munt wordt in de originele doos geleverd, (de witte omdoos kan beschadigd of beschreven zijn). De munt heeft een gewicht van 6,72 gram en bestaat uit goud met een zuiverheid van 900/1000.

BTW

Gouden munten zijn vrijgesteld van BTW.

Lees meer

Gouden 10 euro 2009 Proof munt: Manhattan tientje Goud

  • Gouden 10 euro 2009 Proof
  • Manhattan tientje
  • 400 jaar geschiedenis 
  • In originele doos
  • Oplage 6.500 stuks

Nog 1 stuks op voorraad. Voor 20:00 uur betaald, volgende werkdag verzonden!

558,40

Categorieën: