Beschrijving

Gouden 10 euro 2006 Proof munt: Belasting tientje

Ben je op zoek naar een unieke herinnering aan het 200-jarig bestaan van de Belastingdienst? Ontdek het bijzondere Belasting Tientje, geslagen ter ere van dit historische jubileum in 2006.

Een Eeuwenlange Dienst: 200 Jaar Belasting in Nederland

De gouden munten van tien euro worden al geslagen sinds 2002, elk jaar met verschillende herdenkingsuitgiften. Het Belasting Tientje uit 2006 markeert een bijzonder moment in de Nederlandse geschiedenis, ter ere van twee eeuwen dienstbaarheid van de Belastingdienst aan de samenleving.

Het Ontwerp: Verleden en Heden Verenigd

Het ontwerp van Hennie Bouwe weerspiegelt de verbinding tussen verleden en heden. Op de kopzijde van de munt wordt een spiraal van jaartallen getoond, van 2006 aan de buitenzijde tot 1806 in het centrum, symboliserend de lange geschiedenis van belastinginning in Nederland. In het midden staat een munt met hetzelfde ontwerp als de kopzijde van de huidige euromunt, ontworpen door B. Ninaber van Eyben, als een brug tussen het verleden en het moderne tijdperk.

Een Tijdloos Symbool van Samenleving

De muntzijde van het Belasting Tientje draagt de tekst “10 EURO 200 jaar belasting in dienst van de samenleving”, omgeven door de muntzijde van een guldenmunt uit 1807, geslagen onder Lodewijk Napoleon. Dit eerbetoon aan het verleden van belastinginning in Nederland wordt bekroond met het muntteken, de initialen van de ontwerper en het muntmeesterteken.

Voeg Toe aan Uw Verzameling

Voeg vandaag nog het Gouden Tientje 2006 toe aan uw collectie en bewonder het vakmanschap en de symboliek ervan. De Gouden 10 Euro 2006 heeft de volgende specificaties:

  • Metaal: Goud met een zuiverheid van 900/1000
  • Gewicht: 6,72 gram
  • Diameter: 22,5 millimeter
  • Kwaliteit: Proof
  • Nominale waarde: € 10,-
  • Ontwerp: Hennie Bouwe

Verzamelwaarde en Levering

Met een oplage van slechts 5.500 stuks is deze Gouden 10 Euro 2006 een bijzonder zeldzaam en waardevol verzamelobject. De munt wordt zorgvuldig verpakt en geleverd met een certificaat van echtheid in de originele houten doos met de munt in capsule (de witte omdoos kan beschadigd of beschreven zijn). De beperkte uitgave en het zorgvuldig en symbolisch ontwerp maken deze munt een begeerd item onder verzamelaars.

BTW

Gouden munten zijn vrijgesteld van BTW.

Lees meer

Gouden 10 euro 2006 Proof munt: Belasting tientje Goud

  • Gouden 10 euro 2006 Proof
  • Belasting tientje
  • In originele doos
  • Oplage 5.500 stuks

Nog 1 stuks op voorraad. Voor 20:00 uur betaald, volgende werkdag verzonden!

558,40

Categorieën: