Beschrijving

5 kg bronzen centen en stuivers (1948-2001)

De Nederlandse Centen en Stuivers (1948-2001)

De centen (1 cent) en stuivers (5 cent) uit de periode 1948-2001 zijn een nostalgische herinnering aan het dagelijkse leven in Nederland voor de invoering van de euro. Deze munten werden veelvuldig gebruikt in het dagelijks betalingsverkeer. Het wegen van deze munten in bulk, bijvoorbeeld 5 kg, biedt een unieke kans om een breed scala aan jaargangen te bezitten.

Geschiedenis en Betekenis

Na de Tweede Wereldoorlog, in 1948, werd koningin Juliana ingehuldigd. Haar portret siert vele munten uit deze periode tot 1980, toen koningin Beatrix haar opvolgde. De overgang naar de euro in 2002 markeerde het einde van het gulden tijdperk.

Numismatische Waarde en Verzamelen

Het verzamelen van 5 kg aan centen en stuivers uit deze periode biedt een schat aan variëteit. Verzamelaars kunnen genieten van het ontdekken van verschillende jaartallen, zeldzame varianten en avonden uitzoekplezier. De waarde van deze munten kan variëren, afhankelijk van de zeldzaamheid en de staat van de individuele stukken. Sommige jaargangen en varianten kunnen bijzonder waardevol zijn, vooral in ongerepte staat.

Levering

Een doos met 5 kg netto aan bronzen 1 centen en 5 centen.

BTW

Dit product wordt onder de margeregel verhandeld. Dit houdt in dat wij btw afdragen over de marge die wij behalen op dit product. De btw mag hierdoor door ons niet op de factuur vermeld worden. De prijs op de website is inclusief btw.

Lees meer

5 kg bronzen centen en stuivers (1948-2001) Koper

  • 1 ent en 5 Cent Brons
  • 5 kg bulk

Schrijf in op wachtlijst

69,75

Voeg toe aan de wachtlijst om gemaild te worden wanneer dit product beschikbaar wordt